amlas, P11 maja slabe blachy,gnija progi i nadkola z tylu,ale mechanicznie sa nie do zajezdzenia.
Przegub wewnętrzny
Zwiń
X
-
Przegub wewnętrzny
Skodę kupiłem niedawno rocznik 2009 .Na liczniku 7600.Przejechałem 240 km .Wszystko było ok nie ściągało nie szarpało.W czwartek coś stuknęło -walnął przegub wewnętrzny.Mechanik wymienił i po przejechaniu ok.30 km dzisiaj stało się to samo.Półoś nie skrzywiona .Samochód jest po stłuczce ale niby pod spodem i zawieszenie jest .ok.Jestem załamany.Może jakaś rada?
-
-
Przegub wewnętrzny
Sprzedawca mówił że był lekko uderzony z przodu.Zastanawiam się czy nie założył półosi lewej nie z tego rocznika i to może być przyczyną uszkodzenia przegubu wewnętrznego??
[ Dodano: Wto 12 Lip, 11 21:48 ]
Może ktoś podpowie jak dorobić dłuższą półoś lewą do mojej skodziny.Lub dokupić od jakiegoś innego samochodu.Długość orginalna 554 mm.Ilość frezów od strony koła 36.Średnica przegubu wewnętrznego 90 mm. :cry:
Komentarz
-
-
Witam, mam samochód bez wypadkowego i ma 106.000 km zajrzałem sobie spod autem żeby sprawdzić przegub bo coś ostatnio chrobotało czy to tak ma być te stuki na pozycji P skrzynia DSG film można obejrzeć tutaj
Skoda Octavia II Laurin & Klement + DSG 2008r. ---> Octavia II 2.0 TDI BKD L&K + DSG by ZymiT
Komentarz
-
Komentarz